Johanson Design

johanson design möbler

Vår historia börjar redan 1953. Det var då Börje Johanson fick idén att sy braskuddar och startade företaget. Genom åren har vi nått en internationell publik genom att satsa på skandinavisk design och gediget möbelhantverk. Offentliga miljöer runtom i världen är idag vår hemmaplan.

Vi utvecklar våra kollektioner i nära samarbete med några av Europas främsta möbelformgivare. Deras idéer i kombination med vår småländska hantverkstradition ger produkterna en alldeles speciell stil och känsla.

I princip all tillverkning sker i våra moderna anläggningar i Markaryd. Det betyder att vi har full kontroll över stomtillverkning, tillskärning, sömnad, tapetsering, montering och metallbearbetning. Dessutom kan vi erbjuda ett stort urval av klädselmaterial och 192 olika RAL-färger för möblernas metalldelar. Tillsammans ger det våra kunder stor valfrihet, korta leveranstider och framför allt hög kvalitet.

Just kvalitet och miljö är viktiga ledord för oss. Därför är företaget ISO 14001-certifierat, våra produkter är Svanenmärkta och kriterierna för Möbelfakta uppfylls. Vi uppfyller också EU-normernas högsta krav för provning och hållfasthet i offentlig miljö. Ljudabsorbenter testas enligt EUstandard och alla produkter hållbarhetstestas av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

I dag är Johanson ett internationellt företag som omsätter 120 miljoner och har 55 medarbetare. Vår tidlösa, skandinaviska design är efterfrågad över hela världen och vi har trogna kunder i Europa, USA, Mellanöstern och Asien. Ambitionen är att växa med bibehållen kvalitet och leveranssäkerhet – och med samma stora engagemang och service som vi ger våra kunder i dag.

johansondesign logo

www.johansondesign.se

En industriell resa med hållbarhet i fokus

Markaryd, vår plats på jorden

Contact