Gerdmans

Germans

Året var 1947 och historien börjar med Sven Gerdman, entreprenören och uppfinnaren. Sven var en driftig ung man som strax efter andra världskriget startade upp sin lilla verksamhet i Malmö. Sven hade konstruerat ett lagersystem uppbyggt med brickor för att lättare kunna hålla reda på varorna i lagerutrymmen.

1952 hade verksamheten växt till nio personer och det lilla kontorslagret var utbytt till kontor med större lager och en utställningslokal. Sven utökade då även sitt sortiment med kontorsmöbler och ännu mer produkter inom varuhantering.

I början av 70-talet var återigen lagerutrymmena för små och Sven var tvungen att se sig om efter nya lokaler. Efter mycket förhandlande med olika fastighetsägare landade beslutet i att flytta hela verksamheten till Markaryd. Därigenom fick Sven dubbel utdelning med större lokaler, lägre hyra och en bra skyltplats utmed E4. Lagom till invigningen av de nya lokalerna såg även Gerdmans 24 sidiga katalog dagens ljus och Sven lär ha sagt ”näst konstruktionerna är reklamen det viktigaste för företaget”.

Några år senare kände Sven att han fullbordat sitt livsverk och sålde företaget.

Idag ägs Gerdmans av en den tyska koncernen Takkt AG. Gerdmanshyllan är fortfarande storsäljare men har fått sällskap av ca 11 000 andra artiklar.

Gerdmans har allt för kontor, lager och industri. Med över 11 000 artiklar i vårt produktsortiment finns det mycket att välja bland.

Hos oss hittar du till exempel alla kontorsmöbler du behöver för att inreda ditt kontor. Vi har också lång erfarenhet av hyllor och hyllsystem för industri. Med professionell rådgivning, snabb leverans, minimigarantier på alla artiklar samt monteringshjälp är Gerdmans en heltäckande leverantör för alla företag.

Gerdmans logo

www.gerdmans.se

En industriell resa med hållbarhet i fokus

Markaryd, vår plats på jorden

Contact